Tuesday, March 14, 2017

Чорба со карфиол / Cauliflower Soup


Чорба со карфиол / Cauliflower Soup

( scroll down for the recipe in English)

Не можев да верувам дека карфиолот е толку вкусен во чорба. Толку е вкусен сам за себе што немаше потреба од зачини, само малку магдонос, сол и црн пипер.

Состојки:

 • 1 карфиол
 • 3 лажици гриз
 • вода
 • сол
 • магдонос (сув)
 • црн пипер

Ставете го карфиолот во тенџере и покријте го со вода. Можете веднаш да ги додадете зачините. Варете се додека не омекне карфиолот. Тргнете го тенџерето од шпоретот и со лажица распарчете го карфиолот. Вратете го на оган и додадете го гризот. Гответе уште 5-10 минути.

Добар апетит!


Cauliflower Soup!

Ingredients:
 • 1 cauliflower
 • 3 tablespoons semolina
 • water
 • parsley (dried)
 • salt
 • black pepper
Put the cauliflower in a pot and cover it with water. Add all the spices. Boil it until the cauliflower is soft. Remove the pot from the heat and slice the cauliflower in the pot. Add the semolina and return the pot to the cooker. Boil for 10 more minutes.

Enjoy!


No comments:

Post a Comment