Monday, April 4, 2016

Chocolate Cake by the Lake

chocolate cake

This weekend the weather was perfect for a walk by the lake. We decided to go to our weekend house by the lake and I knew that some tasty dessert would be perfect for the trip. I made this moist chocolate cake. Non dairy, no eggs, just the taste of chocolate and cinnamon, spiced with some orange zest.


Ingredients:

  • 200 grams (1 3/4 cups) flour, sifted
  • 200 grams (1 cup) granulated sugar
  • 75 grams (2/3 cups) cocoa powder
  • 16 grams (3 teaspoons) baking powder
  • 450 ml (2 cups) rice milk, or any other veggie milk
  • 3 tablespoons olive oil
  • some vanilla extract
  • some cinnamon
  • the juice and zest from one orange
  • powder sugar for dusting

chocolate cake

Preheat the oven to 160 degrees (320 degrees F).
In a large bowl combine flour, sugar, cocoa, cinnamon and baking powder.
In a separate bowl whisk the milk, oil, vanilla, orange juice and the orange zest. Then, add the wet ingredients to the dry ingredients. Stir with a wooden spoon until well combined. Be careful not to over-mix it.
Pour the batter on a greased pan and bake for about 40 minutes, or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.
When baked, dust it with powder sugar.

chocolate cake


Enjoy your delicious chocolate cake. I spiced it up with an incredible nature view and my favorite Turkish Coffee.

chocolate cake

chocolate cake

Чоколадна торта покрај езеро


Овој викенд времето беше совршено за прошетка покрај езеро. А каква е таа прошетка без нешто вкусно за каснување? Направив чоколадна торта. Без млечни производи, без јајца, само вкус на чоколадо и цимет, зачинето со кора од портокал.

Состојки:
 200 грама брашно
·         200 грама шеќер
·         75 грама какао
·         1 пакетче прашак за пециво
·         450 мл оризово млеко, или друго растително млеко
·         3 лажици маслиново масло
·         Малку ванила
·         Цимет
·         Сок и кора од еден портокал
·         Шеќер во прав за посипување

Загрејте ја рерната на 160 степени.
Во длабок сад ставете го брашното, какаото, циметот и прашакот за пециво. Измешајте ги сувите состојки.
Во одделен сад измешајте го млекото, маслото, ванилата, сокот од портокал и кората од портокал. Додадете ги водените состојки во сувите. Измешајте добро со лажица, но не премногу.
Турете ја смесата во тавче кое сте го намастиле претходно и печете околку 40 минути, или додека чепкалка ставена насредина во тортата излегува чиста.
Испечената торта посипете ја со шеќер во прав.

Уживјате во вашата вкусна чоколадна торта. Јас ја зачинив со прекрасен поглед и моето омилено турско кафе.


No comments:

Post a Comment